121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı / Serinyol - Hatay

.

Hadise - Living In Dreams [Düm Tek Tek] Eurovision 2009 Şarkısı HQ Video ve Mp3 olarak

Hadise - Living In Dreams [Düm Tek Tek] {TRT Yılbaşı Özel - Eurovision 2009 Şarkısı}
------------------------------------------------
Düm Tek TekDüm Tek Tek
(Klip - HQ)(Klip-Alternatif)
Düm Tek Tek
(mp3 olarak)

11 Mayıs 2008 Pazar

121. Jandarma er eğitim alayı Serinyol'da acemilerin ilk günlerde yaşacakları...

Evet arkadaşlar ben 87/3 tertip olarak acemiliğimi 121.jandarma eğitim alayında tamamladım (12. Bölükteydi acemiliğim)/ Halen buradayım :). Burada yazacaklarım sizlerin buraya geldikten sonraki yaşacaklarınız olacaktır. Böylece sizi nasıl bir ortamın beklediğini kestirebilirsiniz...

Kapıdan ilk girdikten sonra sizden sülüsünüzü ve kimliğinizi isteyecekler.


Bunları karşılaştırdıktan sonra sizi kayıt alanına gönderecekler. İlk önce hangi bölüğe düştüğünüzü öğreneceksiniz... alaya bağlı 3 tane tabur var bunlar:

1.Tabur asayiş (1.2.3.4. Bölükler)
2.Tabur sınırcı (5.6.7.8. ve 11. Bölükler)
3.Tabur havancı'dır (9.10. ve 12. Bölükler)


En rahat tabur tabiki asayiş, buraya düşenler genellikle batıya, yani istanbul, Edirne veya sahil kesimine Antalya, Muğla, Giresun gibi illere gider.

Sonra havancı taburu gelir, burdanda zorda olsa batıya bir kaç tane asker gider ama genellikle doğu illerine gider, mesela Batman, Diyarbakir, Sırnak, Tunceli, Van, Hakkari gibi.

En Zoru ise sınırcılardır, burada çok yoğun bir eğitim alırsınız. Gideceğiniz yer Irak sınırı olduğundan, yer belli gibidir. Ya Sırnak'a yada Hakkari'ye gidersiniz. Moraliniz bozulmasın eğer bu bölüklere düşerseniz, zira zamanla değişik seçenekler karşınıza çıkacaktır. Tahsil durumunuz ile doğru orantılı bir zorluk derecesi vardır. Örneğin lise veya myo mezunu iseniz yazıcı haberci v.s. olarak nispeten kolay, eğer ilkokul veya cahilseniz pusu, hazır kıta alay mutfağı gibi; daha çok beden gücüne dayanan işler sizi bekler ve zorlanırsınız ...


Yani eğer 1. tabura (1.2.3.4. bölüklerden birine) düştüyseniz askerlik sizin için risksiz geçecektir. Ama tabi doğu batıya göre daha rahattır.

Hangi bölükte olduğunuzu öğrendikten sonra sizi o bölüğe ait bir rütbeli alarak, asıl kayıta götürür. Burada genellikle sizi eğitecek uzman çavuşlar bulunur. Sırasıyla ilk önce er ve erbaş, askeri kimliğiniz defteriniz hazırlanır ve parmak iziniz alınır. Size ait dosyaya konulur.

Kayıttan sonra başınıza verilecek kişi sizi ilk önce revire götürür burada 3 tane aşı (Menanjit, Kızamık, Su çiçeği) yapılır. Herhangi bir hastalığı olanlar veya bir ameliyat geçirmiş olanlar burada söylesin, eğer ağır spor yapamaz raporu alırlarsa, ne koşarlar nede şınav, mekik gibi hareketler yaparlar.

Aşıdan sonra sizi giyindirmeye götürürler burada size istihaklarınız verilir. Bunlar özetle: yazlık ve kışlık kamuflajlar, içlik denilen yünlü pijama, çorap, bot havlu diş firçası ve macunu, pijama, don ve atlet.size tavsiyem ayakkabıyı en az 1 numara büyük almanızdır. Eğer ayağınız 44 ise 45 alın. Neden büyük alıyorsunuz? Hergün bolca yürüyüş yapınca ayaklar şişiyor!


Burada giyim eşyalarınız verildikten sonra sizi yatacağınız koğuşlar bölgesine götürürler. Burada genellikle usta askerlerden biri sizi giydirir. Yani nasıl ve ne şekilde giyineceğiniz gösterilir. Giydirildikten sonra yemekhaneye götürürülürsünüz. Sonra akşama kadar serbest kalırsınız (eğer vakit kaldıysa :) ). İşte ilk günününüz üç aşşağı beş yukarı böyle geçecektir.


-----------

Evet, ikinci gününüzde sabah kalkış saatiniz 05:30'dur. Sabah kalkma saatleri hafta sonu 06:00'dır. yılbaşında ve sınırcı bölüklerinizde sahra eğitiminde kalk saati 07:00'dir.

Sabah kalktığınızda ilk işiniz tıraş olmak, giyinmek ve yatağınızı jilet gibi yapmaktır. Eğer yatağınız bozuk ise koğuşçu isimleriniz alır ve bölük komutanına verebilir. Yada uzman çavuşlardan bazı cezalar alabilirsiniz.

Yatakhanedeki işleriniz bittikten sonra, yemekhaneye kahvaltı yapmaya gidersiniz. Saat 06:45'de size gösterilen yerde sabah içtiması alınır. Daha sonra sizi sayarlar ve sayı tamsa size acemiliğin sonuna kadar yapacağınız uygun adımı öğretirler ve bunun yanında yürüyüş kararlarını öğretirler. Yürüyüş kararlar bağırarak size söylenen sloganları söylemektir. En çok, "Vatan sana canım feda", "Herşey vatan için" gibi yürüyüş kararlarını söylersiniz. Tabi bağırarak bunları öğrendikten sonra sizi eğitim yapacağınız eğitim alanına götürürler. Eğer havancı taburuna düşerseniz. Baya bir yürümek zorunda kalabilirsiniz yaklaşık 1,5 ile 2 kilometre civarındadır eğitim alanı uzaklığı.

Eğitim alanında size acemilik döneminin açılış törenine kadar, selam vermeyi sağa sola dönmeyi, tekmil vermeyi, uygun adımda yürümeyi, en önemlisi törende yürüşünüz öğretilecektir.

Google Earth ile Uzaydan Serinyol ve Hatay'ı anlatan video

Hatay Belediyesinin hazırladığı 5 dakikalık video'yu BURADAN indirebilirsin...

Videoyu izlemek için VLC player'ı tavsiye ederim. Vlc player'i de
BURADAN indirebilirsin...


Videoyu izlemekte sorun yaşıyorsan bilgisayarınızda ki Codecler eksik demektir. Codecleri de BURADAN indirebilirsin...


Image and video hosting by TinyPic
 
I heart FeedBurnerSubscribe in a readerSubscribe in a readerAdd to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd ~~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, 24, vb)~~~~ to Newsburst from CNET News.comAdd to My AOLSubscribe in FeedLoungeAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Attensa