121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı / Serinyol - Hatay

.

Hadise - Living In Dreams [Düm Tek Tek] Eurovision 2009 Şarkısı HQ Video ve Mp3 olarak

Hadise - Living In Dreams [Düm Tek Tek] {TRT Yılbaşı Özel - Eurovision 2009 Şarkısı}
------------------------------------------------
Düm Tek TekDüm Tek Tek
(Klip - HQ)(Klip-Alternatif)
Düm Tek Tek
(mp3 olarak)

11 Mayıs 2008 Pazar

Askere giderken yanıma neler almalıyım? diyorsanız...

para kesesi, boyundan asilan (orada verilen cantada mevcut olabilir.)

iki adet ufak kilit (biri postal için diger çantanin fermuarini kilitlemek için)

pijama; mevsime göre esofmanlar ayni isi gorebilir (tugayin kantininde kamuflaj desenli ve armali pijamalar satiliyor)

esofman alt/üst

siyah çorap (yikamak ve özellikle kurutmak kolay degil; ayaginizin terlemesini hesaba katip, bütün gün postalin içinde olacagini da düsünerek, ne kadar götüreceginize karar verin. soguk dönemler için masraftan kaçinmayip dagcilarin kullandigi çoraplardan alirsaniz memnun kalirsiniz.)

postal için tabanlik (ortopedik birsey alirsaniz ayaginiz daha rahat eder, yalniz o durumda postalinizi iki boy büyük almayi unutmayin)

iç çamasiri (thermal --bu kis dönemi için-- ve normal. aynen çoraplarda oldugu gibi yikama zorlugunu unutmayin, mümkün oldugunca çok bulundurun.)


havlu, banyo ve yüz için

gözlük kilifi, eski gözlük (lazimsa elbette)

pilli tras makinasi, pil (böyle makina kullanbiliyorsaniz çok rahat edeceksiniz, ama ufak birsey olsun ki yaninizda tasiyabilesiniz yoksa dolabinizdan gidebilir)

tras köpügü, jilet kullaniyorsaniz elbette

kolonya


dis firçasi, dis macunu

sabun, sampuan

nivea krem veya benzeri cilt kurumasini önleyici malzeme

tylenol, advil, antibiyotik, tylenol cold ve tylenol flu, ishal ilaci, bogaz pastili, mantara karsi krem (bunlardan ihtiyacinizdan biraz fazla bulundurun çünkü sizin gibi hazirlikli olmayan arkadaslariniza da vermeniz gerekecek)

vitamin (ilaç ve vitaminler giriste kontrol ediliyor, fazla bulurlarsa sizin isminiz altinda revirde dolaba kaldiriliyor; sonra gidip almak mümkün ama kaptirmazsaniz daha iyi)

selpak mendil




tirnak makasi

ayak için pudra

yara banti, postal vurmasi halinde kullanilacak cinsten ortasi delikli nasir bantlari (abd'de drugstore'larda ayak kisminda bulursunuz)

kulak tikaci (kogustaki horlamaya karsi) ÇOK Faydalı Kişisel tavsiyemdir...

göz bagi (koguslar her zaman karanlik degil, özellikle ranzanin üst katinda yatiyorsaniz)

agiz maskesi (toza karsi, disarida kullanamazsiniz ama kogusta takarsaniz yaz kis rahat uyuyabilirsiniz)

bulasik eldiveni, uzunca olsun (bulasik nöbeti geldigi zaman çok faydali, önce gülen arkadaslariniz sonra imrenecekler; en son haberlere gore bulasikhanelerde artik eldiven varmis.)

kalem, kagit

ufak çaki

ameliyat raporlari (saglik nedeniyle yapilmamasi gereken seyleri
belgelemek için; yabanci dilde de olabilir)

çantanizin ve diger esyanizin (mesela kepiniz) üzerine numaranizi yazmak icin koyu renkli bir marker


ayak bileginizin önüne ve arkasina koymak üzere "vatka" (terzilerin omuzlar için kullandiklari cinsten). bunu çorabinizin altindan giyebilirsiniz.

pilli, ufak okuma lambasi. tras olmak, dikis, okumak için kullanisli olabilir.

üniformalardaki dikisler cok kolay sokuluyordu. sokulen bir iplik sarkinca onun daha fazla uzamamasi icin onu ya kesip ya cakmakla yakmak gerekiyordu, tabii bu gecici bir cozum oluyordu. bir tutkal goturup dikislerin uclarina bir damla koymak bu sorunu engelliyebilir.

Benim kişisel kanaatime ve buranın mevsimsel durumuna göre yanınıza güneş kremi, tırnak makası, cımbız ile birde boyna asılan para kesesi alsanız yeterli olur...

İsteğe göre (yaz mevsimi olduğunu göz önünde bulundurarak) Deniz malzemleri (abartıya kaçmadan) bir şort mayo ve güneş gözlüğü misal olabilir. Çarşı izinlerinde Antakya'da çok sayıda yüzme havuzu var değerlendirilebilir veya yakınlarda deniz de var.

Ne ararsanız buradaki kantinlerde zaten mevcut.. (hesaplı)

Son öneri; Cep telefonu, ipod, m3 player gibi elektronik eşyaları kesinlikle getirmeyin!!! girişte aramada el konulur, burası askeriye tatil köyü değil

iki ya da üç adet ufak kilit - Kale sarı olanlar gayet iyi en küçükleri değil orta boyları çok kullanışlı ben şu an kullanıyorum.




121. Jandarma er eğitim alayı Serinyol'da acemilerin ilk günlerde yaşacakları...

Evet arkadaşlar ben 87/3 tertip olarak acemiliğimi 121.jandarma eğitim alayında tamamladım (12. Bölükteydi acemiliğim)/ Halen buradayım :). Burada yazacaklarım sizlerin buraya geldikten sonraki yaşacaklarınız olacaktır. Böylece sizi nasıl bir ortamın beklediğini kestirebilirsiniz...

Kapıdan ilk girdikten sonra sizden sülüsünüzü ve kimliğinizi isteyecekler.


Bunları karşılaştırdıktan sonra sizi kayıt alanına gönderecekler. İlk önce hangi bölüğe düştüğünüzü öğreneceksiniz... alaya bağlı 3 tane tabur var bunlar:

1.Tabur asayiş (1.2.3.4. Bölükler)
2.Tabur sınırcı (5.6.7.8. ve 11. Bölükler)
3.Tabur havancı'dır (9.10. ve 12. Bölükler)


En rahat tabur tabiki asayiş, buraya düşenler genellikle batıya, yani istanbul, Edirne veya sahil kesimine Antalya, Muğla, Giresun gibi illere gider.

Sonra havancı taburu gelir, burdanda zorda olsa batıya bir kaç tane asker gider ama genellikle doğu illerine gider, mesela Batman, Diyarbakir, Sırnak, Tunceli, Van, Hakkari gibi.

En Zoru ise sınırcılardır, burada çok yoğun bir eğitim alırsınız. Gideceğiniz yer Irak sınırı olduğundan, yer belli gibidir. Ya Sırnak'a yada Hakkari'ye gidersiniz. Moraliniz bozulmasın eğer bu bölüklere düşerseniz, zira zamanla değişik seçenekler karşınıza çıkacaktır. Tahsil durumunuz ile doğru orantılı bir zorluk derecesi vardır. Örneğin lise veya myo mezunu iseniz yazıcı haberci v.s. olarak nispeten kolay, eğer ilkokul veya cahilseniz pusu, hazır kıta alay mutfağı gibi; daha çok beden gücüne dayanan işler sizi bekler ve zorlanırsınız ...


Yani eğer 1. tabura (1.2.3.4. bölüklerden birine) düştüyseniz askerlik sizin için risksiz geçecektir. Ama tabi doğu batıya göre daha rahattır.

Hangi bölükte olduğunuzu öğrendikten sonra sizi o bölüğe ait bir rütbeli alarak, asıl kayıta götürür. Burada genellikle sizi eğitecek uzman çavuşlar bulunur. Sırasıyla ilk önce er ve erbaş, askeri kimliğiniz defteriniz hazırlanır ve parmak iziniz alınır. Size ait dosyaya konulur.

Kayıttan sonra başınıza verilecek kişi sizi ilk önce revire götürür burada 3 tane aşı (Menanjit, Kızamık, Su çiçeği) yapılır. Herhangi bir hastalığı olanlar veya bir ameliyat geçirmiş olanlar burada söylesin, eğer ağır spor yapamaz raporu alırlarsa, ne koşarlar nede şınav, mekik gibi hareketler yaparlar.

Aşıdan sonra sizi giyindirmeye götürürler burada size istihaklarınız verilir. Bunlar özetle: yazlık ve kışlık kamuflajlar, içlik denilen yünlü pijama, çorap, bot havlu diş firçası ve macunu, pijama, don ve atlet.size tavsiyem ayakkabıyı en az 1 numara büyük almanızdır. Eğer ayağınız 44 ise 45 alın. Neden büyük alıyorsunuz? Hergün bolca yürüyüş yapınca ayaklar şişiyor!


Burada giyim eşyalarınız verildikten sonra sizi yatacağınız koğuşlar bölgesine götürürler. Burada genellikle usta askerlerden biri sizi giydirir. Yani nasıl ve ne şekilde giyineceğiniz gösterilir. Giydirildikten sonra yemekhaneye götürürülürsünüz. Sonra akşama kadar serbest kalırsınız (eğer vakit kaldıysa :) ). İşte ilk günününüz üç aşşağı beş yukarı böyle geçecektir.


-----------

Evet, ikinci gününüzde sabah kalkış saatiniz 05:30'dur. Sabah kalkma saatleri hafta sonu 06:00'dır. yılbaşında ve sınırcı bölüklerinizde sahra eğitiminde kalk saati 07:00'dir.

Sabah kalktığınızda ilk işiniz tıraş olmak, giyinmek ve yatağınızı jilet gibi yapmaktır. Eğer yatağınız bozuk ise koğuşçu isimleriniz alır ve bölük komutanına verebilir. Yada uzman çavuşlardan bazı cezalar alabilirsiniz.

Yatakhanedeki işleriniz bittikten sonra, yemekhaneye kahvaltı yapmaya gidersiniz. Saat 06:45'de size gösterilen yerde sabah içtiması alınır. Daha sonra sizi sayarlar ve sayı tamsa size acemiliğin sonuna kadar yapacağınız uygun adımı öğretirler ve bunun yanında yürüyüş kararlarını öğretirler. Yürüyüş kararlar bağırarak size söylenen sloganları söylemektir. En çok, "Vatan sana canım feda", "Herşey vatan için" gibi yürüyüş kararlarını söylersiniz. Tabi bağırarak bunları öğrendikten sonra sizi eğitim yapacağınız eğitim alanına götürürler. Eğer havancı taburuna düşerseniz. Baya bir yürümek zorunda kalabilirsiniz yaklaşık 1,5 ile 2 kilometre civarındadır eğitim alanı uzaklığı.

Eğitim alanında size acemilik döneminin açılış törenine kadar, selam vermeyi sağa sola dönmeyi, tekmil vermeyi, uygun adımda yürümeyi, en önemlisi törende yürüşünüz öğretilecektir.

Google Earth ile Uzaydan Serinyol ve Hatay'ı anlatan video

Hatay Belediyesinin hazırladığı 5 dakikalık video'yu BURADAN indirebilirsin...

Videoyu izlemek için VLC player'ı tavsiye ederim. Vlc player'i de
BURADAN indirebilirsin...


Videoyu izlemekte sorun yaşıyorsan bilgisayarınızda ki Codecler eksik demektir. Codecleri de BURADAN indirebilirsin...


Image and video hosting by TinyPic
 
I heart FeedBurnerSubscribe in a readerSubscribe in a readerAdd to Google Reader or HomepageSubscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd ~~~~ Tüm diziler burada (LOST, Heroes, 24, vb)~~~~ to Newsburst from CNET News.comAdd to My AOLSubscribe in FeedLoungeAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free DictionaryAdd to PlusmoSubscribe in NewsAlloyAdd to Excite MIXAdd to netomat HubAdd to fwickiAdd to WebwagAdd to Attensa